Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
152 kez izlendi
‘Bademli Dobo tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Bademli Dobo yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Bademli Dobo tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Bademli Dobo yemeğini yapabilirsiniz.’

Bademli Dobo 

Malzemeler:
Kuzu budu 
1 su bardağı üzüm pekmezi 
Yenibahar, tuz, karabiber, pulbiber
7-8 diş sarımsak 
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ  
2,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su 
300 gram badem  

Bademli Dobo Yapılışı:
Kuzu budunun üzerindeki yağlar temizlenir. İnce uçlu bir bıçakla ete delikler açılır. Etin üzerinde açılan deliklere sarımsaklar yerleştirilir. Diğer tarafta yenibahar, pekmez, tuz, karabiber ve pulbiber karıştırılarak sos hazırlanır. Sos ile etin her yeri ovulur. Büyük bir tencereye sıvıyağ alınıp kızdırılır. Kuzu budu kızgın yağda kızartılır. Kızaran et suyla birlikte düdüklü tencereye alınıp pişirilir. Et haşlama suyundan alınır. Diğer tarafta pirinç pilavı hazırlanır. Bademler haşlanıp kabukları soyulur ve tereyağında çevrilir. Et pilavla servis tabağına alınır. Kavrulmuş badem ile süslenerek servis yapılır.