Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
68 kez izlendi
‘Ağzı Açık tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ağzı Açık yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Ağzı Açık tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ağzı Açık yemeğini yapabilirsiniz.’

Ağzı Açık 

Malzemeler:

Hamuru için:
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için:
400 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı isot
Tuz 
Karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Ağzı Açık Yapılışı:
Un, su, tuz, kabartma tozu ve sıvıyağ ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Diğer tarafta iç malzemesi için olan malzemeler derin bir kabın içinde harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp merdane ile açılır. El ıslatılarak hamurun üzeri iç malzemeyi tutması için nemlendirilir. İç harçtan ortalarına bastırarak yayılır. Hamurların kenarları kıvırılarak kapatılır. Kızgın yağda kıymalı taraf altta kalacak şekilde kızartılır.