‘Kayısı Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kayısı Dolması yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Kayısı Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kayısı Dolması yemeğini yapabilirsiniz.’
Kayısı Dolması
Malzemeler:
1 kg kuru kayısı
400 gr ceviz
200 gr kaymak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
Toz antep fıstığı
Kayısı Dolması Yapılışı:
Kuru kayısılar 1 çay bardağı su ve 2 tatlı kaşığı şekerle suyunu çekene kadar haşlanır. Haşlanan kayısıların ortası açılır, kaymak ve 1 ceviz içi yerleştirilip kapatılır. Kayısıları üzeri toz antep fıstığıyla süslenir.Kayısı Dolması servise hazırıdr.