Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
66 kez izlendi
‘Harire tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Harire yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Harire tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Harire yemeğini yapabilirsiniz.’

Harire

Malzemeler:
2 bardak pekmez
2  bardak süt
2 bardak un
3 bardak su
Ceviz
 
Harire Yapılışı:
2 bardak pekmez, 2 bardak süt ve 3 bardak su tencereye alınır ve 2 bardak un eklenip çırpılır. Çırpılan muhallebi karışımı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan muhallebi servis tepsisine dökülür. Soğuyunca üzeri ceviz parçalarıyla kaplanır.Harire servise hazırdır.