Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
75 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı - Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi- Kaymaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi- Kaymaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? / Özel Klipler

Arda'nın Mutfağı programının 10 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlanan 6. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kaymaklı Bulgur Pilavı" tarifi! ‘Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kaymaklı Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’   Hemen izle


‘Buğdaylı Pazı Yemeği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Buğdaylı Pazı Yemeği yapabilirsiniz.’
‘Buğdaylı Pazı Yemeği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Buğdaylı Pazı Yemeği yapabilirsiniz.’

Buğdaylı Pazı Yemeği

MALZEMELER

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bağ pazı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1 adet kuru acı biber
1/2 su bardağı buğday - haşlanmış
1 - 1,5 su bardağı nohut - haşlanmış
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:

Pazıyı ince ince olacak şekilde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve tereyağı koyun. tereyağı eriyince yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurun.

Soğanlar hafif renk alınca salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Pazıları ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.

Su, tuz, karabiber ve kuru acı biberi ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin.

Yemeğin pişmesine yakın nohut, buğday ve nar ekşisi ekleyip biraz daha pişirin, sıcak servis edin.

 

 

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar