Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
275 kez izlendi
Kışlık Ezme, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kışlık Ezme yapabilirsiniz.
Kışlık Ezme, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kışlık Ezme yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • 7 adet küçük kırmızı kapya biber büyüklerden olursa 3-4 tane yeter.
  • Bir bağ maydanoz
  • 6-7 tane acı biber isterseniz miktarı arttıra bilirsiniz.
  • Bir su bardağı sıvı yağ zeytinyağı olursa daha iyi
  • bir buçuk kahve fincanı elma sirkesi
  • bir yemek kaşığı iri tuz yada ince tuz
  • 2-3 diş sarımsak

Yapılışı

  1. Domateslerin kabuklarını soyup içindeki sulu çekirdek kısmını çıkarın yada elinizle sıkarak suyunu alın. Doğrayıp süzgece alın.
  2. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve yıkayıp bir kaç parçaya bölün.
  3. Maydanozların saplarından ayırıp yıkayın .Biberlerin üzerine doğrayın.
  4. Suyu iyice süzülen domatesleriniz ve isterseniz 2-3 diş sarımsak ve yıkayıp doğradığınız yeşil biberlerle beraber blendırdan geçirin.
  5. Ayrı bir kaba dökün ve yağ, sirke, tuz ekleyin .Tuzunu tadarak ayarlayın.İri tuz hemen erimediği için zor anlaşılıyor ince tuzla normal yediğinizden çok az daha tuzlu olması gerek.
  6. Ekleyin temiz kavanozlara doldurun.Kapağını kapatıp buz dolabında saklayın.
  7. Bir hafta sonra yemeye hazır. Tüketirken içine ceviz ekleyebilir siniz. Bu tarifle 3 yarım kavanoz çıkıyor.