Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
181 kez izlendi
Fasulye Turşusu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fasulye Turşusu yapabilirsiniz.
Fasulye Turşusu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fasulye Turşusu yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg. şeker fasulyesi
8 diş sarımsak
4 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tuz
1 kg’lık kavanoz
 
Yapılışı:
Fasulyeler yıkanıp haşlanır.
Haşlanan fasuleyeler süzülür çabuk soğuması için soğuk sudan geçirilir.  
8 diş sarmısak ayıklanır.
Fasulyelerin bir kısmı 1 kg’lık kavanoza yerleştirilir, üzerine kurutulmuş biberler ve 4 diş sarmısak onulur.
Kalan fasulyeler de yerleştirilip 4 diş sarmısak daha konulur.
1 yemek kaşığı tuz ve fasulyelerin üzerini çıkacak kadar su eklenir.
Kapağı sıkıca kapatılır.
1 ay bekletilir.Fasulye Turşusu hazırdır.