Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
1.811 kez izlendi
‘Tülbent Mantısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tülbent Mantısı yapabilirsiniz.’
‘Tülbent Mantısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tülbent Mantısı yapabilirsiniz.’

Malzemeler:
2 yufka 
500 gram kıyma 
Yarım demet maydanoz 
2 soğan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranıp kıyma ile kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Düz bir zemine serilen yufkanın üzerine kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yufka temiz bir tülbente sarılıp her iki ucuna düğüm atılır. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır. Tepsiye alınan mantı tülbentten çıkartılır ve dilimlenerek servis tabağına alınır.  Üzerine yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir.