Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
178 kez izlendi
‘Pofuduk Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pofuduk Börek yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Pofuduk Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pofuduk Börek yemeğini yapabilirsiniz.’

Pofuduk Börek

Malzemeler:
250 gr. çökelek
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ

HAMURU İÇİN:
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un

ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI:
İç malzemesi için çökelek, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış taze soğan ve tuz karıştırılır. Hamuru için; maya, su, tuz, şeker ve un ile yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalandırılır. Hamur ikiye bölünür, merdane ile açılıp sıvı yağ yardımıyla genişletilir. İçine çökelekli iç malzemesi yayılıp rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlanmış tepsiye dizilen hamurların kenarına yoğurt sıvı yağ karışımından sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.