Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
2 kez izlendi
"Limon Soslu Bademli Tavuk" tarifi! ‘Limon Soslu Bademli Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Limon Soslu Bademli Tavuk yapabilirsiniz.’
"Limon Soslu Bademli Tavuk" tarifi! ‘Limon Soslu Bademli Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Limon Soslu Bademli Tavuk yapabilirsiniz.’

Limon Soslu Bademli Tavuk

MALZEMELER

Soğanlı karışım için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet jülyen doğranmış soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
3/4 su bardağı kabuksuz çiğ badem

Tavuk için;
4 adet tavuk göğüs
Tuz

Sosu için;
3/4 su bardağı tavuk suyu
1/4 su bardağı krema
1/4 su bardağı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;
Limon dilimleri
4 dilim jalapeno biber turşusu

YAPILIŞI:

Soğanlı karışım için;
Soğanlarınızı jülyen doğrayın.
Tavanızı ocağa alın, zeytinyağı ilave edip ısıtın.
Tavanızın içerisine soğanları alın ve soteleyin.
Sarımsaklarınızı ince kıyın ve tavanızın içerisine alıp sotelemeye devam edin.
Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
Bademleri ilave edin ve hafif renk alana kadar pişirin.
Ardından bir tabağın içerisine alın.

Tavuk için;
Soğanlı karışım için olan tavanızı iyice ısıtın.
Tavuk göğüslerinizin her iki tarafını da tam kesmeyecek şekilde bıçağınızla çizikler atarak iz verin.
Tavuklarınızın bir tarafını tuzlayın ve tavaya tuzlu olan kısımlarını koyun.
Ardından tuzsuz olan kısımlarına da tuz serpin ve her iki taraflarını da iyice renk alana kadar mühürleyin.
İyice renk alan tavuklarınızı fırın kabınızın içerisine yerleştirin.

Sosu için;
Aynı tavanın içerisine tavuk suyu, krema ve limon suyunu ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
Sosunuz iyice kaynayınca altını kapatın ve tereyağını ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;
Hazırladığınız soğanlı karışımı tavuklarınızın üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız sosu tavuklarınızın üzerine gezdirin.
Üzerlerine dilerseniz jalapeno biber turşusu yerleştirin.
Son olarak limon dilimlerini yerleştirin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika pişirin.

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar