Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
93 kez izlendi
‘Tutmaç Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tutmaç Çorbası yapabilirsiniz.’
‘Tutmaç Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tutmaç Çorbası yapabilirsiniz.’

Tutmaç Çorbası MALZEMELERİ


1,5 kase mercimek
1 kase küçük küçük kesilmiş erişte
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı 
Nane, kırmızı toz biber 

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt  

Tutmaç Çorbası Yapılışı:
Mercimek derin bir tencereye alınıp suyla haşlanır. Başka bir tencerede erişteler haşlanıp tuz eklenir. Haşlanan mercimekl süzülerek eriştelerin olduğu tencereye alınır. Yağ tavasında tereyağı eritilerek içine nane ve kırmızı toz biber yakılır. Çorba tabağa alınıp üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ilave edilir. En üste yakılmış yağ gezdirilip servis yapılır.