1 sıra kuru kabak
1 sıra kuru patlıcan
1 sıra kuru biber
1 kg pirinç
5 adet kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuru sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 5 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 dolu yemek kaşığı biber salçası eklenip 1’er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber serpilir. Yıkanıp süzülen 1 kilo pirinç ilave edilip harmanlanır ve 1 bardak su ile pişirilir. 4 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenip kuru sebzelere doldurulur. Kuru dolmalar yeteri kadar su ile birlikte pişirilir.
Zeytinyağlı Kuru Dolma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Kuru sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 5 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 dolu yemek kaşığı biber salçası eklenip 1’er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber serpilir. Yıkanıp süzülen 1 kilo pirinç ilave edilip harmanlanır ve 1 bardak su ile pişirilir. 4 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenip kuru sebzelere doldurulur. Kuru dolmalar yeteri kadar su ile birlikte pişirilir.
Zeytinyağlı Kuru Dolma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN