Malzemeler:
250 gr. taze fasulye
250 gr. tereyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Harcı için:
500 gr. dana kıyma
3 adet sarımsak
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
Taze fasulyeler bir tabağa alınarak enine ve boyuna kesilir. Fasulyelerin yaprakları kat kat dizilerek derin bir tencerede kaynar suya bastırılır. Yapraklar fazla haşlanmadan bir süzgece alınarak süzülür.Sarmanın harcı için büyükçe bir cam fırın kabına 1 su bardağı bulgur ve 2 su bardağı pirinç alınır. Harca yarım kilo kıyma ve bir çay bardağı sıvıyağ eklenir. Ardından 2 yemek kaşığı salça, birer çay kaşığı karabiber, pul biber, nane, tuz serpilerek karıştırılır ve yoğrulur. Harca 3 adet ezilmiş sarımsak eklenir yoğurmaya devam edilir. Harç fasulye yapraklarına koyularak sarılır. Bir adet soğan kıyılır ve tereyağıyla sotelenmek üzere tencereye alınır. Soğanlar pembeleşirken üzerlerine salçası ve tuzu aktarılır. En son taze fasulyeler de hafifçe kavrulmak üzere soğanların üstüne eklenir ve karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Sarmaların bir katı tencereye dizilir, üzerlerine soğan ve salçayla kavrulmuş taze fasulyeler serilir. Bir kat daha sarma dizilir ve üzerine yeniden kavrulmuş taze fasulyeler serilir. Tencere doluncaya kadar bu işleme devam edilir. Üstüne bir tabak kapatılarak pişmeye bırakılır.
Yeşil fasulye yaprağı sarması hazırdır.