Skip to main content
x 

Tutmaç Çorbası Tarifi

Uşak'ın yöresel tatlarından Tutmaç Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Tutmaç Çorbası Tarifi
Tutmaç Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1,5 kase mercimek
1 kase küçük küçük kesilmiş erişte
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı 
Nane, kırmızı toz biber 

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt  

Yapılışı:
Mercimek derin bir tencereye alınıp suyla haşlanır. Başka bir tencerede erişteler haşlanıp tuz eklenir. Haşlanan mercimekl süzülerek eriştelerin olduğu tencereye alınır. Yağ tavasında tereyağı eritilerek içine nane ve kırmızı toz biber yakılır. Çorba tabağa alınıp üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ilave edilir. En üste yakılmış yağ gezdirilip servis yapılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN