Skip to main content
x 

Süt Helvası Tarifi

Balıkesir'in yöresel tatlarından Süt Helvası tarifi, Mutfağım programında...

Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası Tarifi

Malzemeler:
250 gram tereyağı
Yarım fincan zeytinyağı
2 su bardağı un
6 su bardağı süt
2 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Vanilya 

Yapılışı:
Su, süt, vanilya ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılarak kaynatılır. Diğer tarafta başka bir tencerede un tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur.  Üzerine kaynatılan sütlü karışım eklenip devamlı karıştırılarak birbirlerine yedirilir. Isıya dayanıklı fırın kabına alınıp fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp çatlayana kadar pişirilir. Fıstık ile servis yapılır.   

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!