Skip to main content
x 

Şeyh Mualla tarifi (Antakya)

Antakya'nın yöresel tatlarından Şeyh Mualla tarifi, Mutfağım programında...

Şeyh Mualla tarifi (Antakya)
Şeyh Mualla tarifi (Antakya)

Malzemeler:
5 adet patlıcan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kızartmak için sıvı yağ
 
Harcı için;
6 adet domates
3 adet soğan
1 baş sarımsak
1 adet acı kırmızı biber
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Alacalı soyulan patlıcanlar ince dilimlenir ve kızartılır. Kızaran patlıcanlar kağıt havluya koyulur.Bir kaseye üç adet soğan, altı domates ve bir baş sarımsak kıyılır. Kırmızı biber eklenen harca  bir kase ıslatılmış mercimek ilave edilir. Bir yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı nane, tuz, bir su bardağı zeytinyağı ilave edilen harç karıştırılır.
Bir kat harcın üzerine kızarmış patlıcan dilimleri kapatılır. Tüm malzemeler aynı şekilde  kat kat dizilir. Tencere ocakta pişmeye bırakılır. Nar ekşisi eklenen şeyh mualla ters çevrilerek bir servis tabağında sunulur.