Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu
Hamuru için;
3 yumurta
2 ½ su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 ½ su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 kase tuzsuz fıstık
Yapılışı:
Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır. 1 çay kaşığı limon suyu eklenip ılıklaşana kadar dinlendirilir. Hamuru için; 3 yumurta 1 su bardağı şekerle iyice çırpılıp 1 su bardağı yoğurt eklenip karıştırılır. 1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. yarım su bardağı eritilmiş margarin dökülüp hamur güzelce karıştırılır. Fırın tepsisine yoğurt sürülür. Üzerine hamur dökülür. Hamurun üzeri de yoğurtla kaplanır. 1 kase tuzsuz fıstık eşit aralıklarla hamurun üzerine yerleştirilir. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra ılıklaşıncaya kadar bekletilir. Dikdörtgen dilimlere ayrılıp üzerine ılık şerbeti dökülür.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN