Skip to main content
x 

Peynirli Patlıcan tarifi

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Peynirli Patlıcan tarifi, Mutfağım programında...

Peynirli Patlıcan tarifi
Peynirli Patlıcan tarifi

Malzemeler:
300 gram beyaz peynir
3 adet patlıcan
2 adet yumurta
½ bağ maydanoz
 
Yapılışı:
Üç adet patlıcan alacalı soyulur ve kalınca dilimlenir. Kalın patlıcan dilimlerinin ortası kesilerek açılır. 300 gram beyaz peynir bir kaba alınır ve ufalanıp,  üzerine 2 yumurta kırılır. Doğranan yarım bağ maydanoz ile yumurta ve peynir iyice karıştırılır. Ortası açılan patlıcanların arasına hazırlanan peynirli, yumurtalı harç sürülür ve yağda çevirilerek kızartılır. Nar gibi kızaran patlıcanlar maydanozla süslenen sunum tabağına alınır.
 
Peynirli patlıcan sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN