2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
Dereotu
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp küp doğranır. Üzerine; kararmaması için tuz serpilip hava almayacak şekilde kapatılır.
2 su bardağı pirinç yıkanıp nişaştasından arındırılır. 1 adet kuru soğan rendelenir. Yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. 1’er tutam karabiber, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Pirinçler de eklenip biraz kavrulur ve kuş üzümü ile 2 adet kesme şeker atılır. 3 bardak su dökülüp pişmeye bırakılır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve pişmiş pilavla harmanlanır. Pilav; üzeri kağıt havlu ile kapatılıp demlenmeye brakılır. Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu serpilerek servis edlir.
Patlıcanlı Pilav hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp küp doğranır. Üzerine; kararmaması için tuz serpilip hava almayacak şekilde kapatılır.
2 su bardağı pirinç yıkanıp nişaştasından arındırılır. 1 adet kuru soğan rendelenir. Yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. 1’er tutam karabiber, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Pirinçler de eklenip biraz kavrulur ve kuş üzümü ile 2 adet kesme şeker atılır. 3 bardak su dökülüp pişmeye bırakılır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve pişmiş pilavla harmanlanır. Pilav; üzeri kağıt havlu ile kapatılıp demlenmeye brakılır. Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu serpilerek servis edlir.
Patlıcanlı Pilav hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN