Skip to main content
x 

Patates Paçası tarifi

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Patates Paçası tarifi, Mutfağım programında...

Patates Paçası tarifi
Patates Paçası tarifi

Malzemeler:
200 gram dana kıyma
5 adet patates
5 adet yumurta
5 diş sarımsak
3 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağı
 
Yapılışı:
5 patates soyulup rendeleniyor. 5 diş sarımsak da rendelenip patatese karıştırılıyor. Patates ve sarımsakların üzerine 3 bardak ekşi yoğurt dökülerek karıştırılıyor. Patatesli yoğurda 5 yumurta kırılarak çırpılıyor. 2 kaşık tereyağında 200 gram kıyma 2 kaşık salçayla kavuruluyor. Kavurulan salçalı kıyma sunum tabağına seriliyor. Üzerine yumurtalı, yoğurtlu, patatesli karışım dökülüyor. Kızdırılan sıvı yağda salça kavruluyor ve yemeğin üzerine sos olarak dökülüp fırında pişiriliyor.
 
Patates paçası sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN