Skip to main content
x 

Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Tarifi

Konya'nın yöresel tatlarından Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması tarifi, Mutfağım programında...

Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Tarifi
Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Tarifi

Malzemeler:
1 dizi kuru kabak
1 dizi kuru patlıcan
750 gram orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı çiğ köftelik bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı donates salçası 
1 domates
1 soğan
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı biber 

Sos için: 
Sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası 

Yapılışı:
Kabak ve patlıcan yumuşayıncaya kadar tuzlu kaynar suda haşlanır. Kıyma, bulgur, pirinç, rendelenmiş domates, doğranmış soğan, salça ve baharatlar karı1 çorba kaşığı domates salçası ştırılır. Kabak ve patlıcanların içine yayılıp sarılır. Sarmalar dik olacak şekilde tencereye yerleştirilir. Diğer tarafta sıvıyağda domates ve biber salçası kızartılır. Üzerine 4 su bardağı su eklenip sarılmış kabak ve patlıcanların üzerine dökülür. 30-40 dakika kadar pişirilir.