Skip to main content
x 

Küp Eti

Kütahya'nın yöresel tatlarından Küp Eti, Mutfağım programında...

Küp Eti
Küp Eti

MALZEMELER:
2 kg kuzu kuşbaşı et
15-20 adet arpacık soğan
3 yeşil biber
3 domates
5 diş sarımsak
9-10 top karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Hamur için:
Un
Su
Tuz

YAPILIŞI:
Yeşil biberler ve domatesler iri iri doğranır. Bakır tencereye etin yağlı kısımları yerleştirilir. Üzerine arpacık soğanlar, etler, sarımsaklar, top karabiberler, yeşil biberler, domatesler ve tuz alınır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kapağın kenarı için un, su ve tuz ile hamur yapılır. Hamurla kapak kenarı kapatılarak yemeği hava almadan pişmesi sağlanır. Kısık ateşte yaklaşık 4 saat pişirilir.