Skip to main content
x 

Kestaneli Kelem Dolması tarifi

Bursa'nın yöresel tatlarından Kestaneli Kelem Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Kestaneli Kelem Dolması tarifi
Kestaneli Kelem Dolması tarifi

Malzemeler.
1 adet beyaz lahana
20 adet kestane
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
20 det kestane yan kısımlarından çizilip tepsiye alınır ve fırında közlenir. 2 orta boy kuru soğan yemeklik doğranıp 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 2 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür ve salçayla renklenen soğana eklenir. 2 tatlı kaşığı nane, 1’er çay kaşığı kimyon ve karabiber serpilir. 2 su bardağı su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Derin bir tencerede su kaynatılır. 3 tatlı  kaşığı tuz eklenir. Lahana yaprak yaprak ayrılır. Her yaprak ikiye bölünür. Lahana yaprakları yumuşayana kadar haşlanır. Közlenen kestaneleri çabuk soymak için buzlu hazırlanır ve kestaneler içine atılır. Böylece kabukları kolayca ayrılır. Kestaeneler iri parçalar halinde parçalanıp dolma içiyle harmanlanır. Lahana yaprakları  kestaneli dolma içiyle sarılıp tencereye alınır. Üzerlerine çıkmayacak kadar sıcak su dökülüp pişirilir.
 
Kestaneli Kelem dolması servise hazırdır.