Skip to main content
x 

Kazmıklı Otlu Pilav tarifi

Kars'ın yöresel tatlarından Kazmıklı Otlu Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Kazmıklı Otlu Pilav tarifi
Kazmıklı Otlu Pilav tarifi

Malzemeler:
3 su bardağı besmati pirinç
1 adet lavaş
3 demet kişniş
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
3 su bardağı pirinç 2 tatlı  kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür.  3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pilavın pişeceği tencereye yarım  çay bardağı sıvı yağ dökülür ve lavaşın alt yüzü pembeleşene kadar kızartılıp üzerine yeşilliklerle harmanlanan pirinç döşenir.  3 yemek kaşığı kadar tereyağı parçalar halinde pilavın üzerine yerleştirilir ve pilav ağır ateşte demlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
 
Kazmıklı Otlu Pilav servise hazırdır.