Skip to main content
x 

Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi

Adana'nın yöresel tatlarından Kaynar (Lohusa Şerbeti) tarifi, Mutfağım programında...

Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi
Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi

Malzemeler:
Tarçın, Karanfil, Zencefil, Havlıcan, Zerdeçal, Yeni Bahar, Kakule
1 kg şeker
5 su bardağı su 

Üzeri için: 
Toz Tarçın
İnce çekilmiş ceviz


Yapılışı:
Su ve şeker derin tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Tüm baharat malzemeleri temiz tülbente sarılıp kaynayan suya atılır. En az 45 dakika kısık ateşte kaynatılır (su azaldıkça ekleme yapılır). Kaynar oda sıcaklığında soğutulduktan sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın konularak servis yapılır.  

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN