Skip to main content
x 

Kadayıf Dolması tarifi

Erzurum'un yöresel tatlarından Kadayıf Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Kadayıf Dolması tarifi
Kadayıf Dolması tarifi

Malzemeler:
Islak tel kadayıf
Ceviz içi
8 adet yumurta
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
4-5 damla limon suyu
Kızartmak için;
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
1 tutam tel kadayıf düzleştirilir, bir kaşık dövülmüş ceviz içi konulup sarılır. Kadayıflar bitene kadar aynı işlem tekrarlanarak kadayıf dolmaları hazırlanır.
Şerbeti için 4 bardak suyun içinde 4 bardak şeker kaynatılır, 4-5 damla limon suyu sıkılır.
8 adet yumurta çırpılır. Hazırlanan dolmalar yumurtaya bulanıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Yağın içinden alınır alınmaz sıcak şerbete atılıp biraz bekletildikten sonra servis tabağına alınır.