Skip to main content
x 

Kabak Mille tarifi

Sinop'un yöresel tatlarından Kabak Mille tarifi, Mutfağım programında...

Kabak Mille tarifi
Kabak Mille tarifi

Malzemeler:
1 kg. bal kabağı
1 kase ceviz içi
2 yemek kaşığı şeker
½ çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Balkabakları soyulup kesilerek rendelenir. Rendelenen kabaklar bir tavada kavrulur. Hamur yoğrulur ve üzeri kapatılarak  dinlenmeye bırakılır. Cevizler dövülür. Balkabağına şekeri serpilir. Hazırlanan kabaklı iç soğumaya bırakılır.
 
Dinlenen hamurdan  üç ayrı beze yapılarak açılır. Açılan bezelerden biri sacda pişirilir. Diğer yufkaya soğuyan harç koyulur üzerine sacda pişen yufka koyulur. Yeniden harç koyulup üçüncü yufkayla üzeri kapatılır.  Ortası sacda pişmiş yufkalı üstü ve altı çiğ yufkalı bir börek elde edilir.  Kabak mille  çevresinden tırnak tırnak kapatılır ve  sacda yağlanarak iki tarafı da kısık ateşte kızartılır. Balkabaklı ve cevizli bir börek olan kabak mille sacdan alınarak kesilir ve servis edilir.