Skip to main content
x 

Kabak Dizme tarifi

Bodrum'un yöresel tatlarından Kabak Dizme tarifi, Mutfağım programında...

Kabak Dizme tarifi
Kabak Dizme tarifi

Malzemeler:
5 adet kabak
4 diş sarımsak
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
 
Yapılışı:
Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Tepsi zeytinyağıyla  yağlanır Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.
 
Kabak Dizme servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN