Skip to main content
x 

Ispanaklı Börek tarifi

Sofraların sevilen tatlarından Ispanaklı Börek tarifi Mutfağım'da...

Ispanaklı Börek tarifi
Ispanaklı Börek tarifi

Malzemeler:
Harcı için:
2 demet ıspanak
100-150 gr gravyer peyniri
Alternatif: dil peyniri
100 gr margarin/tereyağı 
1 ½  bardak süt
1 dolu yemek kaşığı un
Tuz
Şeker
 
Hamuru için:
500 gr un
200 gr margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
¼ çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı 
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için 1 yumurta sarısı
 
Yapılışı:
İrice doğranan 2 demet ıspanak, eriyen 100 gram margarin veya tereyağında kavrulur. Ayrı bir tencerede ısıtılan 1,5 su bardağı süt, 150 gram gravyer peyniri ve bir tutam tuz ve şeker ıspanakların üzerine ilave edilir. Harç, soğumaya alınır.
Hamuru için yarım kilo un, 4 yemek kaşığı yoğurt, 200 gram margarin, çeyrek çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurtanın akı, 1 paket kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker miksere alınarak karıştırılır. Merdaneyle açılan yufka, fırın kalıbına yerleştirilerek ıspanaklı harçla doldurulur, üzerine hamurla kapak yapılır ve yumurta sarısı sürülür. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kalıptan çıkarılan Ispanaklı Börek, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN