Skip to main content
x 

Güveçte İç Pilav Tarifi

Kütahya'nın yöresel tatlarından Güveçte İç Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Güveçte İç Pilav Tarifi
Güveçte İç Pilav Tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kuzu ciğeri
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tarçın, tuz, karabiber,yenibahar
6 su bardağı su

Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağı ile güvece alınıp kavrulur. Pirinç, kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklenip hafifçe kavrulur. Üzerine su eklenip pişmeye bırakılır. Diğer tarafta kuzu ciğeri küçük küpler şeklinde doğranıp yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağ ile kavrulur. Tuzla karıştırıldıktan sonra pişen pilava eklenip karıştırılır.