Skip to main content
x 

Erişte Çorbası

Erzincan'ın yöresel tatlarından Erişte Çorbası, Mutfağım programında...

Erişte Çorbası
Erişte Çorbası

MALZEMELER:
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
3 kase yoğurt
Yarım çay bardağı un

Köfte için:
500 gram kıyma
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı un

Erişte için:
1 yumurta
Aldığı kadar un
Aldığı kadar su
Tuz

YAPILIŞI:
Erişte için yumurta, un, tuz ve su ile sert bir hamur yoğurulur. Hamur bezelere ayrılıp açıldıktan sonra önce şerit şeklinde daha sonra erişte şeklinde kesilir. Erişteler kurutulur. Köfte için kıyma, un ve baharatlar karıştırılıp misket köfteler hazırlanır. Köfteler una bulanır. Çorba için soğan yemeklik doğranıp tereyağında kavrulur. Köfteler eklenip kızartılır. Nane eklenir. Tencereye kaynar su eklenip kaynatılır. 1.5 kase kadar kuru erişte eklenir. Sosu için yoğurt, un ve çorbanın suyundan 1-2 kepçe kadar çırpılıp karıştırarak çorbaya yedirilir. Erişteler pişince çorba servis edilir.