Skip to main content
x 

Eli Böğründe tarifi

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Eli Böğründe'nin tarifi, Mutfağım programında...

Eli Böğründe tarifi
Eli Böğründe tarifi

Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg domates
250 gr sivri biber
Kuyruk yağı
 
Yapılışı:
1 kg kuzu kuşbaşı, fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Etlerin bir yanına 250 gram sivri biber iri iri doğranarak yerleştirilir. Domatesler dörde bölünür ve etlerin diğer tarafına dizilir. Kuyruk yağı minik parçalara bölünür ve çoğunluğu etlerin üzerine olmak koşulu ile bütün malzemelerin üzerine serpilir. Tepsi fırına verilir ve etler hafif kızarana kadar pişirilip, servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN