Skip to main content
x 

Elbasan Tava

İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava, Mutfağım programında...

Elbasan Tava
Elbasan Tava

MALZEMELER:
2 kg kuzu eti
4 yemek kaşığı tereyağı
10 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber

YAPILIŞI:
Kuzu eti bol su ile tencereye alınıp haşlanır. Tereyağı bir tencereye alınıp eritildikten sonra suyu süzülen etler tereyağında kavrulur. Etler ısıya dayanıklı fırın kabına yayılır. Derin bir kaba alınan yumurtalar mikserle çırpılarak köpürtülür. Üzerine un, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve etin haşlama suyundan 1 su bardağı kadar eklenip tüm malzeme özleşene kadar çırpılır. Karışım fırın kabındaki etin üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Üzeri için küçük bir tavada tereyağı eritilip pulbiber yakıldıktan sonra yemeğin üzerine gezdirilir.