Skip to main content
x 

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Balıkesir'in yöresel tatlarından Ekmek Kadayıfı tarifi, Mutfağım programında...

Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler: 
1 adet hazır ekmek kadayıfı 
1 litre su 
Yarım kilo manda kaymağı 

Şerbeti için: 
8 su bardağı toz şeker 
10 su bardağı su 

Yapılışı: 
Ekmek kadayıfı geniş bir kabın içine alınıp üzerine 1 litre ılık su gezdirilir. 20 dakika bekletilerek şişmesi sağlanır. Bir tencereye şeker alınıp karamelize olması sağlanır. Üzerine 10 su bardağı su ekleyip sertleşen karamelin çözülmesi beklenir. Ekmek kadayıfı kısık ateş üzerine alınır. Şerbet yavaş yavaş ekmek kadayıfının üzerine gezdirilir. Tüm şerbet bitene kadar ocağın üzerinde tepsi çevrile çevrile işleme devam edilir. Manda kaymağı ile servis yapılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN