Skip to main content
x 

Çortotu Pancarı tarifi

Erzurum'un yöresel tatlarından Çortotu Pancarı tarifi, Mutfağım programında...

Çortotu Pancarı tarifi
Çortotu Pancarı tarifi

Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı  dana eti
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
½ kg. şalgam turşusu
 
Yapılışı:
Etler tereyağında soğanla kavrulur. İlk 10 dakikasından sonra tuzu ve  az miktar suyu dökülür ve düdüklü tencere kapatılır. Düdüklü tencere açılır ve iki yemek kaşığı salçayla beraber kavrulmaya devam edilir. Yıkanıp süzülen bulgurlar tencereye alınır. Soyulup parmak parmak kesilen şalgamlar da  ocakta kavrulmaya alınır. Tencereye bulgurlar dökülür ve  bir miktar suyla pişirilmeye devam edilir.
 
Çortotu pancarı bakırdan yayvan bir tabakta servis edilir.