Hamuru için:
4 bardak un
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ayçiçek yağı
Çiğ için:
2 kg süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan ayçiçek yağı
yarım paket margarin
Çiğin yağ karışımı için:
Yarım paket margarin 2 yemek kaşığı tereyağıyla eritilerek ılımaya bırakılır.
Çiğ için:
Pişmemiş inek sütü kapalı bir kavanozda iki gece bekletilerek ekşimeye bırakılır. Yoğurt kıvamına gelen süt bohça haline getirilen bir tülbent yardımıyla bir tencerede süzülmeye bırakılır. Süzme işlemi biten süt, iyice yoğurt kıvamına gelince üzerine biraz tuz atılarak iki gün daha bekletilir. Çiğ kullanıma hazırdır.
Yapılışı:
Büyükçe bir kaseye alınan çiğ daha önceden hazırlanıp ılımaya bırakılmış yağ karışımına çırpılarak azar azar dökülür. Krema kıvamına gelen karışıma 1 fincan ayçiçek yağı dökülerek karıştırılmaya devam edilir. Hamurların üzerine süreceğimiz çiğli karışım kullanıma hazırdır.
Hamuru için:
2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz bir kaba alınarak ara ara toplamda 4 bardak kadar un eklenerek karıştırılır. Malzemeler arada eklenecek göz kararı ayçiçek yağıyla hamur oluşturulana kadar yoğrulur. Hamurumuzun üzeri bir naylon poşetle kapatıldıktan sonra 5 dakika kadar dinlenmeye alınır. Dinlenen hamurdan 4 büyük parça beze koparılarak oklavayla yufka yapılmak için açılır.
Açılan dört yufkadan bir tanesi büyük bir masaya alınır daha önceden hazır edilen çiğli karışım yufkanın üzerine elle güzelce yayılır. Alınan ikinci yufka üstüne kapatılarak onun da üzeri çiğle sıvanır. Kalan yufkalar da aynı şekilde çiğlenerek üst üste koyulur, yufkalar arada elle hafifçe bastırılarak sıkıştırılır. Yufkaların kenarları özellikle sıkıştırılarak kapatılır. Araları çiğle kaplı dört kat yufka elde edilir. Elde edilen yufka dört bir yanından hafifçe çekilerek yaklaşık 1 metre çapında büyütülür.
Büyük yufkanın üzeri yeniden çiğlenir, karşılıklı iki taraftan yufka içe doğru kapatılır ve kapanan tarafların üstleri çiğle yeniden sıvanır. Yuvarlak hamur, tepsinizin boyutuna gelecek şekilde katlana katlana küçültülür ve her kata çiğ yedirilir. Fırın tepsisi yağlanır ve elde edilen katmer ters çevrilerek tepsiye alınır, üstü yeniden çiğle sıvanır. Çiğli kömbe 200 dereceye ayarlı fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Kömbe kızardıktan sonra ters çevrilerek tepsiden çıkarılır ve ılımaya bırakılır. Çiğli kömbe artık hazırdır, servise bıçakla kesilmeden elle koparılarak alınır.