Skip to main content
x 

Çatı Böreği tarifi

Ankara'nın yöresel tatlarından Çatı Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Çatı Böreği tarifi
Çatı Böreği tarifi

Malzemeler:
7 adet yufka
200 gr taze kaşar
5 adet yumurta
1 adet patates
1 su bardağı süt
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
5 adet yumurta 1 su bardağı sütle çırpılır. İçine rendelenmiş 200 gr taze kaşar ve 1 adet haşlanmış patates katılıp karıştırılır. İlk yufkanın yarısına harçtan sürülür ve diğer yarısı üzerine kapatılır. 7 yufka bu şekilde hazırlanıp üst üste serilir. Börekler yuvarlak kesilip kızgın olmayan yağda kızartılır.
 
Çatı Böreği servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN