Skip to main content
x 

Bulamaç Çorbası tarifi

İzmir'in yöresel yemeği Bulamaç Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.

Bulamaç Çorbası tarifi
Bulamaç Çorbası tarifi

Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti,
4 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:
Tereyağı,
Kırmızı toz biber,
Pul biber

Yapılışı:
Kuzu eti, nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. Çorbanın meyanesi için tencereye tereyağı ve un eklenerek, unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Tuzu da arzuya göre eklendikten sonra kaynamaya bırakılır.Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı koyularak, küçük küçük parçalara ayrılan etler güzelce kavrulur.Servis yapılacağı zaman kavrulan et çorbaya eklenir ve üzerine kırmızı biberli sos dökülerek sıcak sıcak servis yapılır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN