Skip to main content
x 

Börülce Sallama tarifi

Balıkesir'in yöresel tatlarından Börülce Sallama tarifi, Mutfağım programında...

Börülce Sallama tarifi
Börülce Sallama tarifi

Malzemeler:
1 kg taze börülce
1 baş sarımsak
1 adet limon
Domates konservesi veya rendelenmiş domates
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
1 kg taze börülce haşlanır. Dondurucuda kış hazırlığı olarak saklanmış ise 1-2 taşım kaynatılır. 5-6 kaşık domates konservesi veya domates rendesi, küçük küçük kıyılmış 1 baş sarımsak, arzuya göre tuz, limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Börülceler süzülür ve hazırlanan sos börülcelerin üzerine dökülür, biraz daha zeytinyağı gezdirilir.
 
Börülce Sallama hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN