1 kg. un
½ paket margarin
½ paket tereyağı
1 su bardağı fındık
Şerbeti için:
1 kg. şeker
2 bardak su
Limon suyu
Yapılışı:
Geniş bir tencerede margarin ve tereyağı eritilir. Diğer yandan helvanın şerbeti için ayrı tencereye bir kilo kadar şeker aktarılır ve suyla eritilir. Şerbete kaynarken limon suyu da ilave edilir.
Eriyen yağa un ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Ağır ateşte bu işlem sürekli devam eder. Eriyip kıvama gelen şerbet soğumaya kaldırılır.
Kıvamını bulmaya başlayan helvaya çekilmiş fındığı ilave edilir. Beyaz helva ocaktan alındıktan sonra da sürekli karıştırılmaya devam edilir. Karıştırma sürerken helvanın şerbeti azar azar verilmeye başlanır. İyice eriyen helva harcı yağlanan tepsiye yayılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen helva kibrit kutusundan biraz büyük şekilde kesilerek servis edilir.
Kıvamını bulmaya başlayan helvaya çekilmiş fındığı ilave edilir. Beyaz helva ocaktan alındıktan sonra da sürekli karıştırılmaya devam edilir. Karıştırma sürerken helvanın şerbeti azar azar verilmeye başlanır. İyice eriyen helva harcı yağlanan tepsiye yayılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen helva kibrit kutusundan biraz büyük şekilde kesilerek servis edilir.