Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
4 adet domates
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
Sıvı yağ
Yapılışı:
Sebzeler (patlıcanlar, biberler, soğanlar, sarımsaklar, domatesler) fırında közlenir. Kabuklarından ayrılıp küçük küçük doğranır. 2-3 adet domates ve 1 adet közlenmemiş kuru soğan da küçük küçük doğranıp sebzelere ilave edilir. 1 tatlı kaşığı sumak, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, yarım demet maydanoz ve sıvı yağ gezdirilir.
Babagannuş servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN