Skip to main content
x 

Arapgir Sırını tarifi

Malatya'nın yöresel tatlarından Arapgir Sırını tarifi, Mutfağım programında...

Arapgir Sırını tarifi
Arapgir Sırını tarifi

Malzemeler:
6 su bardağı un
1 kase su
2 tatlı kaşığı tuz
Sosları için:
250 gram yoğurt
4 diş sarımsak
125 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Altı su bardağı una tuz serpilir ve su eklenip iyice yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere bölünür ve incecik yufkalar açılır.  Açılan yufkalar pişirilip, üzerine su serpilip yumuşak kalması için üzerleri örtülür. Yufkalar sarılarak hazırlanır ve dilim dilip kesilip tepsiye dik dik dizilir.  
Sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve dizilen yufkaların üzerine dökülür. 125 gram tereyağında iki tatlı kaşığı kavurulur ve yufkalarla sarımsaklı yoğurdun üzerine dökülür.
 
Arapgir sırını sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN