4 adet tavuk göğüs
8 orta boy patates
1 büyük boy kırmızı soğan
1 adet domates
1 adet kabak
1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pesto sos
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
Tavuk göğüs etleri yıkanır. İri parçalara kesilip düdüklüde haşlanır.
Tavuk göğüs etleri yıkanır. İri parçalara kesilip düdüklüde haşlanır.
Kabukları soyulan patatesler halka halka dilimlenip fırın tepsisine dizilir. 1 adet kabak da dilimlenip patateslerin üzerine yerleştirilir. Kırmızı soğan halka halka doğranır ve kabakların üzerine koyulur. Siyah zeytin dilimleri serpilir. 1 adet domates de halka halka doğranıp yerleştirilir. Arzuya göre 5-6 adet çeri domates de koyulabilir. Haşlanmış tavuk etleri de en üste yerleştirilir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı pesto sos karıştırılıp yemeğin üzerine gezdirilir. 1 tutam kıyılmış maydanoz serpilir. Üzeri folyo vb. kaplanmadan 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Akdeniz Usulü Közlenmiş Sebzeli Tavuk servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
Akdeniz Usulü Közlenmiş Sebzeli Tavuk servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN