Skip to main content
x 

Ağzı Açık Tarifi

Urfa'nın yöresel tatlarından Ağzı Açık tarifi, Mutfağım programında...

Ağzı Açık Tarifi
Ağzı Açık Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için:
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için:
400 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı isot
Tuz 
Karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Un, su, tuz, kabartma tozu ve sıvıyağ ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Diğer tarafta iç malzemesi için olan malzemeler derin bir kabın içinde harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp merdane ile açılır. El ıslatılarak hamurun üzeri iç malzemeyi tutması için nemlendirilir. İç harçtan ortalarına bastırarak yayılır. Hamurların kenarları kıvırılarak kapatılır. Kızgın yağda kıymalı taraf altta kalacak şekilde kızartılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN