Programda Kaburga Dolması, Kaşık Salata, Patlıcanlı Köfte ve Katmer yapılacak.
İşte günün yemekleri için malzemeler!
Kaburga Dolması
1 adet kuzu kaburgası
Kırmızı toz biber ve tuz
İç pilavı için:
300 gram kuzu ciğer
300 gram pirinç
2 adet soğan
100 gram çam fıstığı ve badem
100 gram kuş üzümü
2 su bardağı su
Tarçın, yenibahar
Tuz ve karabiber
Dereotu
Zeytinyağı
Kaşık Salata
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet salatalık
1 diş sarımsak
½ limon
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Ceviz
Kuru nane, pul biber ve tuz
Zeytinyağı
Patlıcanlı Köfte
3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet salatalık
1 diş sarımsak
½ limon
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Ceviz
Kuru nane, pul biber ve tuz
Zeytinyağı
Patlıcanlı Köfte
3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet çarliston biber
250 gram kıyma
4 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, nane, pul biber ve tuz
Katmer (Katmer Ustası Mehmet Aktaş)
500 gram un
500 gram şeker
500 gram fıstık
500 gram kaymak
1 yumurta
500 gram sadeyağ
Soğuk su
Tuz
1 adet çarliston biber
250 gram kıyma
4 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, nane, pul biber ve tuz
Katmer (Katmer Ustası Mehmet Aktaş)
500 gram un
500 gram şeker
500 gram fıstık
500 gram kaymak
1 yumurta
500 gram sadeyağ
Soğuk su
Tuz