Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Muska Yaprak Sarma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlanan 311. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zeytinyağlı Muska Yaprak Sarma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Muska Yaprak Sarma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Muska Yaprak Sarma Tarifi

ZEYTİNYAĞLI MUSKA YAPRAK SARMA

500 gram pazı

1 çorba kaşığı tos şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

İç malzemeler

4 adet soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1.5 su bardağı pirinç

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Yenibahar

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı Tuz

1 adet limon

1 tatlı kaşığı kuşüzümü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yapılışı:

Pazı yapraklarımızı kaynar suda iki dk civarında haşlayarak süzgeçte bir süre bekletelim.

İç malzemeler için, pirinci ılık bir suda 15 dk bekletelim ve süzelim.

Maydanozlarımızı da temizleyelim ve kıyalım.

Soğanları da bir güzel soyarak kıyalım.

Domatesleri de soyup ince ince zar gibi doğrayalım.

Kuşüzümlerimizi de bir süre ılık suda bekletip süzelim.

Zeytinyağımızın tahminen yarısını bir tavada ısıtalım.

Dolmalık fıstıkları ve soğanı da kavuralım.

Pirinç, domates ve bir çay bardağı su katalım.

Suyunu çekinceye kadar devamlı karıştıra karıştıra kavuralım.

Ocaktan indirip tuz, kuşüzümü, maydanoz,ve baharatı katıp tatlandıralım. Ilınmaya bırakalım.

Hazırladığımız iç malzemeleri pazı yapraklarının arasına koyup muska şeklinde saralım.

Tencereye sarmaları sıkıca bir biçimde sıra sıra dizelim.

Su, zeytinyağı, şeker ve tuzu bir tabakta karıştıralım sarmaların üstüne gezdire gezdire dökelim.

Limonları da dilimleyelim ve sarmalarımızın üzerine dizelim.

Sarmaların üstünü porselen bir tabakla kapatalım.

Tencerenin kapağını kapatalım sonrada orta harlı ocakta yarım saat kadar pişirelim.

Ocaktan indirip ılımaya bırakalım.

Limon dilimleri ile süsleyelim.

Ilık yada soğuk olarak servis yapabiliriz.