Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 19 Eylül 2019 Çarşamba günü yayınlanan 133. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zeytinyağlı Barbunya Pilaki" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ / 35 DK.

1 su bardağı iri fasulye

1 adet orta boy soğan

1 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yarım tatlı kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı Tuz

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı Zeytinyağ

2 tatlı kaşığı Acı kırmızı pulbiber

Yapılışı:

Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberi küçük doğrayın. Düdüklü tencerede zeytinyağında soğanları ve biberleri kavurun. Salçaları ekleyin, karıştırın.

Baharatları ve tuz ekleyip fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup kapağını kapatın.

Orta ateşte 20 dk. pişirip ocaktan alın.

Fasulyelerin iyice piştiğini kontrol edin. Gerekirse 5 dk. daha pişirin.

Zeytinyağını ocakta ısıtın. İçine kırmızı biberi atın ve ocaktan alın.

Fasulye ılık iken servis tabağına alın.

Üzerine kırmızı biberli zeytinyağını dökün ve beklemeden servis edin.