Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ürgüp Köfte ve Piyaz Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 6 Ekim 2020 Salı günü yayınlanan 547. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ürgüp Köfte ve Piyaz" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ürgüp Köfte ve Piyaz Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ürgüp Köfte ve Piyaz Tarifi

ÜRGÜP KÖFTE ve PİYAZ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi

Malzemeler

  • 400 gr. çift çekim orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kekik
  • 4 çorba kaşığı un
  • ½ lt sıvı yağ

Yapılışı:

Patatesleri ve soğanı ayıkladıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin ve iyice suyunu sıkın.

Kıymayı ilave edin.

Baharatları ilave edip 5 dk kadar yoğurun.

16 eşit parçaya bölüp, uzun köfteler elde edin.

Una bulayarak, ısıtmış olduğunuz yağda kızartın.

-----------

PİYAZ

Piyaz için malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 dal taze soğan
  • ¼ bağ maydanoz
  • 1 tutam sumak
  • 1 tutam pul biber
  • 2 tutam tuz
  • ½ limon suyu
  • ½ bardak sirke
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet bıldırcın yumurtası
  • 1 adet çeri domates

YAPILIŞI:

Haşlanmış fasulyeyi sıcak suda 2-3 dk. bekletin.

Suyunu döker dökmez sirke ilave edip, diğer malzemeleri hazırlayana kadar sirkede bekletmeye devam edin.

Bıldırcın yumurtalarını 6 dk. kadar haşlayın.

Soğanı piyaz doğrayıp tuz ve sumakla acı suyunu çıkarana kadar yoğurun.

Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.

Fasulyeleri süzüp, soğanlar, maydanoz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağ ile harmanlayın.

Bıldırcın yumurtalarını ayıklayıp sunuma hazırlayın.