Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Taze Fasulye Diplemesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 30 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlanan 101. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Taze Fasulye Diplemesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Taze Fasulye Diplemesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Taze Fasulye Diplemesi Tarifi

TAZE FASULYE DİPLEMESİ / 40 DAKİKA (düdüklüde yapıcaz pişirme süresi kısa 15 dk)

500 gr. taze fasulye

1 su bardağı pirinç

2 adet orta boy soğan

Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı

2 adet orta boy domates

2,5 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı Tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

Kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1 su bardağı pirinci ılık su ile ıslatın dinlendirin.

Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesip 1 santim kalınlığında doğrayın.

Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Soğanı zeytinyağıyla birlikte ocağa alın, tuz ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Pembeleşen soğanlara fasulye ve domatesi ekleyerek karıştırın.

Süzdüğünüz pirinci fasulyelerin üstüne yayın.

Suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.

Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Pişince üzerine tereyağında kavurduğunuz kırmızı pul biberi ilave edin.

Ocaktan aldıktan sonra karıştırın ve sıcak servis yapın.