Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Kırmızı Biber Dolması Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 28 Mayıs 2018 pazartesi günü yayınlanan 56. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Kırmızı Biber Dolması" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Kırmızı Biber Dolması Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Kırmızı Biber Dolması Tarifi

TAVUKLU KIRMIZI BİBER DOLMASI

Malzemeler:

500 gr tavuk göğsü

4 adet kapya biber

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet iri domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

150 gram taze kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.

Kapya biberleri yıkayın, bıçak yardımıyla geniş delik açın ve içindeki çekirdeklerini temizleyin.

Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ve bir miktar tuzu ilave ederek hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.

Pembeleşen soğanlara tavukları ilave edin ve suyunu salıncaya kadar soteleyin.

Son olarak domatesleri ve kıyılmış sarımsağı ekleyerek sotelemeye devam edin. Suyunu çekmeye başlayınca karabiberi ekleyin ve ocaktan alın.

Biberleri fırın tepsisine dizin, hazırladığınız tavuklu harcı biberlerin içine paylaştırın.

200 derece önceden ısıttığınız fırında biberler yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin, son 5 dakika kala kaşar peyniri ilave edin ve eriyene kadar fırında bırakın…